Res dolg post

vendar zame ni tisto pravo, saj podpirajo monetarni sistem
Tudi za nas ne - dolgoročno!
Že v naslednjem odstvku si prišel do enakih zaključkov kot mi.
Nekaj moramo
naredit, če želimo, da se bo kaj premaknilo v našo (pravo) smer. Če mi ne bomo, bodo drugi (kako in v kakšno smer, pa verjetno ne bi bilo ugodno za nas).
- projekt RSO po našem mnenju JE v pravi smeri (izobraževanje opismenjevanje), še posebej v sodelovanju z
wlan slovenijaGlede donacij, pa se počasi, ampak res počasi obračamo v tes smeri, da bomo zbrali nekaj sredstev. Danes v tem sistemu žal res nikakor ne moremo naredit nekih konkretnih, velikih projektov brez stroškov. Prostovoljno delo še ni tak problem.
Z mojega videnja (danes), je društvo v preteklem času ZELO stagniralo, ker smo bili mnenja, da "če hočemo svet brez denarja, moramo tako živet" in je zato bila odločitev taka, da se ne pobira članarine in česa podobnega.
Že res, da ne smemo sprejemat nekih pogojevalnih donacij. To, da je reklama na naši spletni strani, na rastlinjaku (ki je bil doniran), ... to je nabrž za vse sprejemljivo. Nenazadnje pa - naj se ve, kdo je podprl dobro pobudo.
Tako kot tudi sam pišeš, od kar smo začeli delovati projektno, je vse to bolj jasno. Potrebno je izpolniti projektni formular, narediti finančni načrt in drugo (žal, tako pač je). Mogoče je lahko ravno kikstarter tak primer, kjer se javijo ljudje, ki imajo jasno idejo ter kaj in kako to naredit pa seveda jim manjkajo še finance.
offtopic: v SLO je tudi ekipa, ki pripravlja "slovenski kikstarter", kjer bi mi - neprofitne organizacije - vnašale projekte, za katere potrebujemo financiranje.
Poleg pojektov RSO in TUV, bo do konca leta (skupaj z mojo diplomo) aktiven tudi 3D tiskalnik, za katerega verjamem, da bo ključno v našem razvoju v prihodnje. Tako z vidika pridobivanja (pretvarjanja) energije, kot odprtokodne avtomatizacije in drugje. Pa da ne pozabim še oživitev projekta prostih študentskih zapiskov
www.e-studij.si, ki je za grožno z šolninami to, kar je wlan-si.net za grožnje o blokiranju interneta.
Ja, polno nekega inženirskega dela me čaka v društvu, pa se moram ukvarjat s področji, kjer imamo pomanjkanje (PR, izobraževanje, ... ).
Za na konec ... osebno (verjetno tudi v imenu društva lahko rečem) menim, da je do poskusnega TVP-podobnega mesta/vasi še daleč.
Ah, pa sem še sam dolg ...