PROŠNJA USTANOVITELJU

PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a franjagerdej » 14 Jul 2011, 12:54

Opazila sem, da Koroške zopet ni med najboljšimi! Jaz se ne čutim sposobne organizacije, zato prosim ustanovitelje gibanja Duh časa, da nam Korošcem pomaga, če se mu zdi potrebno, da bi imeli svoj sedež. Če jaz dobro razmislim, bi Duh časa pravzaprav ne smel imet meja, saj je vendar na svetovnem spletu - svetu.
Poljana je moj kraj bivanja.
franjagerdej
 
Prispevki: 9
Pridružen: 13 Jul 2011, 21:50

Re: PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a Damec » 19 Jul 2011, 09:49

Lep pozdrav članica,
Vsekakor!! Pomagali vam bomo kolikor se le da, a si v prvi meri želimo videti ogromno samoinicative.
Ne razumi narobe a je to poglavitno za kakršno koli spremembo. Lahko vam pomagamo pri predavanjih,
predstavitvi filma "Prihodnost po meri" ali pa za kakšno ulično akcijo. Ravnokar pripravljamo 3 projekte (eden že v tek, ostali v pripravi).
Povej nam na kakšen način lahko ti pripomoreš mi pa z veseljem pomagamo k uresničitvi izvedljivih projektov.

lp
Damijan Kovačević
Damec
Koordinator skupine za komunikacije
 
Prispevki: 6
Pridružen: 18 Mar 2010, 13:33

Re: PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a _Mitto_ » 19 Jul 2011, 14:18

franjagerdej je napisal/a:Če jaz dobro razmislim, bi Duh časa pravzaprav ne smel imet meja, saj je vendar na svetovnem spletu - svetu

Seveda! Regije smo povzeli le zato, da delujemo na principu "Misli globalno, deluj lokalno" ali "Najprej počisti pred svojim pragom", ... Potratno bi bilo, da bi jaz iz Primorske urejal stvari na Koroškem, ampak je to naloga domačinov. Splet pa nas pomezuje poleg srečevanj v živo, kjer se imamo super.

Kaj lahko storiš?
Greš do šol, knjižnjic, mladinskih centrov, ... in se pozanimaš o možnostih za sodelovanje v obliki predvajanje filmov, predavanja ali delavnice. Predavanja začnemo jeseni, ker morajo biti le-te dobro pripravljene.

S kakšnim znanjem nam lahko pomagaš?
e-študij.si - Prosti študentski zapiski, sodeluj tudi TI. Literatura za vsakogar.
wlan slovenija - Odprto mesh brezžično omrežje slovenije.
Uporabniški avatar
_Mitto_
Koordinator goriške regije
 
Prispevki: 246
Pridružen: 27 Jan 2011, 02:13
Lokacija: Vipava

Re: PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a franjagerdej » 10 Avg 2011, 08:35

Izučila sem se za kuharico, prekvalificirala v prodajalko, delala z ljudmi 26 let za plačilo in sedaj 9 let, odkar je v Atenah na letališču "naključne smrti" umrl moj sin Aleksander Gerdej - "delujem brezplačno" - pogovarjam se z ljudmi, da mora pač vsak sam "zrihtati" najprej sebe (sam je vsak odgovoren za svoja dejanja potem, ko postane polnoletenn, sploh če je že tudi materialno samostojen, dokler pa še to ni) napisala knjigo z naslovom "njena zgodba - naključje ali usoda" ker sem pač še v knjigi raziskovala dogodke svojega življenjanja in jih poskušala razumeti ali so bili sploh smiselni, ali je je dogajalo vse zgolj slučajno. Vedela sem, da so bila moja dejanja popolnoma iskrena, kakor tudi misli in besede. Bila pa so negotova! Vsakič, ko sem bila negotova in ko sem hotela delovanje na način, ki sem ga imela za pravega (pomagati brezpogojno vsakemu po svojih zmožnostih ob zatajitvi vsega drugega, če me nekdo, kdorkoli nujno potrebuje) - sem naletela na hudo preizkušnjo! Tako mi je dalo vedeti, da moram delo nadaljevati. Np. tisti ponedeljek ko smo trije (mož, drugi sin in jaz), vedeli, daje prvi sin v nevarnosti, sem likala njegove majce, rumene, službene, da bi jih lahko odnesla v njegovo sobo in ne bi bilo za taščo oz. babico sumljivo zakaj hodim v sinovo sobo, jaz bi pa raziskala - zakaj se je znašel v težavah, je kaj sumljivega v sobi, ali je sploh v težavah.... V tem pride v nadstropje tašča in pove, da je dedka zdravnica zopet malomarno obravnavala. Moj odgovor na pripombe je bil:"Zdravnica že ve kaj je prav. Moja sestra je rekla:Materi sem poiskala najboljšega zdravnika, medicine pa jaz nisem študirala!" Hotela sem povedati - jaz se ne bom več zanimala kaj dela kdo drug, saj jje vsak zadolžen za svojhe delo, d aga opravi odgovorno. Pred tem sem že večkrat morala posredovati pri zdravnikih, ki so malomarno opravljali svoje delo, mogoče bili nevedni in tako reševala življenja ostarelih, d ase jim je na pravi način pomagalo. Tako sem si nakopala nestrinjanje od teh "prizadetih" ljudi.
V trenutku, ko sem jaz mislila vreči puško v koruzo* je zazvonil telefon. Povedali so mi, d aso našli v vAtenah že prejšnji dan - mrtvega sina, kot bi mi hotel nek glas povedati:"dolžna si delati kar zmoreš, čeprav ni,maš ustrezne izobrazbe za to!"

Sedaj ko je po 9 letih prispel v domovino 23.6. 2011 še sinov nahrnbtnik imam vsem ljudem za povedati:"Obremenjevali smo se za napačne stvari! Človeka s,o razvrednotili (10 dni in smo ga pokopali -pot iz Aten do pokopališča v Prevaljah) in za materialne stvari smo porabili vse svoje moči (9 let za nahrbtnik, mnogo podpisov, prevodov, itd...)

Človeka na prvo mesto!
Jezusovo zapoved:"Ljubi svojega Boga (absolutno ljubezen) z vsem srcem, vso dušo in vsem mišljenjem IN svojega bljižnjega kakor samega sebe!" -v PRAKSI!

Dolžni smo najprej po najboljših močeh (iz brezpogojne ljubezni) poskrbeti za delovanje svojega telesa, da bo zmoglo služiti samemu sebi TAKO, da bo služilo sočloveku, naravi -živi in neživi. vse to pa moramo delati brezpogojno oz gole ljubezni n prepričanja, d aje pač edino tako prav!

To inše veliko več, bi lahko povedala iz lastnih izkušenj, bila sem tudi perniciozno ali pogubno anemična, vse sem pozdravila z naravnimi danosti BREZ pomirjeval in sedaj vzdržujem zdravje z zdravo hrano, sprehodi v naravi med ljudmi in v zadnjem času tudi z psom, ob skrbi za domačega najdenčka muca, največ moči pa črpam iz svojih dobrih del za katere sem prerpičanma da so dobre - ljudem povem da je smisel v iskrenosti in ljubezni. Ko se enkrat uspeš popolnoma "zanesti", popolnoma zaupaš, se boš znebil straha in postaneš svoboden. Da zmoreš zaupati moraš brezpogojno gledati na vse in vsakega. To je v bistvu tista - brezpogojna ljubezen, brezpogo+jno razmišljanje, gledanje in govorjenje.

Sami prisodite, če se vam zdim koristna - tu sem, vam na voljo.
031811673
franjagerdej
 
Prispevki: 9
Pridružen: 13 Jul 2011, 21:50

Re: PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a tojezanas » 10 Avg 2011, 17:51

Draga Franja, z Jezusom ali brez, jaz se stoprocentno strinjam s tabo.
Uporabniški avatar
tojezanas
 
Prispevki: 165
Pridružen: 03 Jun 2010, 15:42

Re: PROŠNJA USTANOVITELJU

PrispevekNapisal/a _Mitto_ » 23 Avg 2011, 23:11

Waw, še zelo te bomo potrebovali, Franja!

Še nisem srečal kristjana, ki bi vedel kaj pomeni brezpogojna ljubezen (kot očitno ti veš), o kateri tako na veliko GOVORIJO, zato pa ne hodim več v cerkev.

Lets DO it!
e-študij.si - Prosti študentski zapiski, sodeluj tudi TI. Literatura za vsakogar.
wlan slovenija - Odprto mesh brezžično omrežje slovenije.
Uporabniški avatar
_Mitto_
Koordinator goriške regije
 
Prispevki: 246
Pridružen: 27 Jan 2011, 02:13
Lokacija: Vipava


Vrni se na Štajerska

Kdo je prisoten

Po forumu brskajo: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron