V SLOVENIJI ALI V GRČIJI - KJE SE JE ZAČELO?

V SLOVENIJI ALI V GRČIJI - KJE SE JE ZAČELO?

PrispevekNapisal/a franjagerdej » 18 Avg 2011, 12:27

V samem začetku tretjega tisočlotja je v Sloveiji blizu znametnite povojne Poljane, nad Avguštinom, tamkajčnjim krajnom - zamrznila voda v vodovodu. Na Silvestrovo dopoldan so zasilno popravili z namenom, da na praznik Novega leta ne bi delali, pa so jih okoliščine prisilile. Vsi krajnai, dvanajst njih in še pred kratkim izseljeni je stopilo skupaj pri reševanju vode na dan 1.1.2002.
Zaradi praznika jim je bilo delo uteženo, le stežka so po "vezah" dobili material iz trgovine, popravljal pa je nestrokovnjak, najboljši izmed Avgoštincov kar sam. Nekaj ga je varovalo, da ga eksplozija, ki je pri popravilu nastala - ni poškodovala.

Naslednjič v istem letu so bili vsi krajani združeni v hiši "popravljalca" vode - ko so molili za njegovega 24.letnega sina, ki je preminil 4.8.2002 v Grčiji "naključne smrti" potem ko se je zaradi stresnega potovanja odločil da se tretji dan vrne domov nazaj in se zahvalil "popravljalcu" svojemu očetu, ko mu je le ta obljubil , da ga bo poklical in prišel ponj:"Oprosti mi za vse, rad te imam!"

Pogreb tega fanta je združil 13.8.2002 več ali manj vse ki so ga poznali, sorodnika, tudi najbolj oddaljenega, daljnega, pa ni bilo, ki ga na pogrebu ne bi bilo.

Tu se je leta 2002 pokazala tista solidarnost, tisto sočutje in geslo letošnjega leta:"Nosite bremena drug drugemu" - se je udejanilo v letu 2002 vsaj za Koroško v polnosti.

Z pogrebom je bila dolžnost do umrlega zaključena iz vseh strani.
Žalovanje pa se je šele začelo!
Kaj je človek storil do sočloveka - v nadaljevanju.

Dve leti je trajalo, da sem dobila prvi dokumet o smrti in to od Grške Ambasade v Ljubljani.

Leta 2008 sem kot mati želela na TV Tednik Ljublana posredovati prispevek, da bi se ljudje zamislil v kašnem kaosu živmo in da smo vsi del tega kaosa, da moramo spremeniti oz. v red spraviti sebe in tako bo človeštvo redosledno - pa urednik ni želel objaviti že posnetega prispevka na nacionalni TV, prvi program.

Nekdo je pa višji od človeka in zato je stvar v drugi obliki prišla v javnost.

Okrog Božiča so se v Grčiji začeli neredi in v teh neredih je bil ubit grški državljan, mladoletni fant z imenom Aleksandros - ta, ki je na letališču umrl "naključne smrti" kakor so smrt Grki označili - je bil Aleksander!

Po dveh letih sojenja je dobil policist, ki je ustrelil fanta - dosmrtno ječo!

Kaj vidim v teh dogodkih ?!

Fant je bil mladoleten - kaj je delal v neredih? Kako so ga starši vzgojili, zakaj je moral mladoletnik protestirati proti ureditvi, ki so jo ustvarili odrasli, vsak s svojim pripevkom?!

Mar ne izgleda, kakor da je oče ubil sina ko mu je ta na peprimeren način hotel izraziti nestrinjanje z njegovim vodenjem - čeprav že skoraj smešna primerjava, pa vendar resnična!
Nič osebnega nista imela fant in tisti, ki je vzpostavljal red - le vlogi sta imela isti, kakor jih imamo v določenem obdobju vsi - najprej smo sinovi, potem očetje, dedki, pra dedki in tako nazaj - pra vnuku plačujejo grehe pra dedov oz, sedaj ko je čas hitrejši pra, pra dedov, tisti, ki so po vojni ZGREŠILI pot na vseh področjih, miselnosti, prehrani, besedah in dejanjih - se zdaj "v grobu obračajo" kajti njihovi pra, pra vnuki z življenji plačujejo njihovo zmoto, ki ni bila namerna - le Duh Časa je bil od Hudega!

Po letu 2000 je začel z močno prevlado delovati Duh Dobrega in tako se v tem letu, devet let po tragediji zaradi zahodno naprednega hitrega tempa življenja, Evrope (Grčija še leta 2002 ni imela sklenjen konvencije o zdravstvenem zavarovnju preko terminala in to je spravilo tega fanta v stresno stanje iz katerega je iskal izhod v poti nazaj domov iz potovanja - bal se je , da bi zbolel in kdo bo plačala zdravljenje, on je imel šele en mesec dela za nedoločen čas, za sabo)
- smo uspeli čas toliko ustaviti, da smo se na Avguštinu, kjer se je začelo tistega 1.1.2002, po tem ko smo 23.6.2011 dobili domov še sinove osebne stvari - na praznik Rešnjega Telesa - že trikrat (3x) družili vsi tisti, ki nas je pravič združila prva nesreča (zamrznjena voda), drugič pogreb in tretjič SPOMIN oz. OPOMIN človeštvu - deset dni za človeka in devet let za materilane stvari, pri maši "zadušnici" z blagoslovom avtomobilov - naših poti, in druženjem pod šotorom, kjer so rešeni pra vnuki igrali staro slovensko muziko na harmonike, bas in klarinet, stari tam okorg 12 let.
Tam se je dalo prijeti Dobri Duh Časa, Bog daj da zaveje čimprej po celotnem Svetu in TU ostane!
franjagerdej
 
Prispevki: 9
Pridružen: 13 Jul 2011, 21:50

Vrni se na Aktualno dogajanje v svetu in Sloveniji

Kdo je prisoten

Po forumu brskajo: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron