Javna predavanja v srednjih šolah (plan)
Kot prvo stvar preden se lotim pisanja o planu bi rad izpostavil časovni faktor. Predavanje naj bi okvirno trajalo 2 šolski uri ( 90 minut ) brez pavze. Če bi le bilo mogoče bi se z ravnatelji šol zmenili, da bi lahko dobili učilnico med samim poukom, ter bi dijaki, ki se udeležijo predstavitve imeli ta čas opravičen oz. bi se poskušali zmeniti, da se jim šteje v OIV ( obvezne izbirne vsebine). V primeru, da to nebi bilo mogoče, bi predstavitev potekala po izteku rednega pouka ( točen čas je odvisen od same šole ), ter bi se jo lahko udeležili tako dijaki kot profesorji in sam ravnatelj.
Torej sama predstavitev bi potekala nekako takole:
Ko se prostor napolni z dijaki in spremljevalci bi nemudoma zavrteli 25 – 30 minutni filmček ( ni še določen ), ki bo govoril o problemih, ki na njih naše društvo opozarja in jih poskuša z alternativnimi rešitvami rešiti. Po filmčku bi ob kratki PowerPoint ( do 6 slidov ) predstavitvi predstavili naše društvo, delovanje, cilje, projekte.
*Projekti so tista stvar, ki vsaj po mojem poznavanju človeške psihe ljudi najbolj zanimajo, zato bi nadaljevali z enim od projektov ( najbolj se mi tu zdi Project Venus ) in ga predstavili ( mogoče kakšen kratek filmček ali izsek filma), ter nato k aktivnemu sodelovanju povabili dijake. Tu nastopi spraševanje dijakov kaj si o tem mislijo, ali je to možno izvesti, kako bi to izvedli, ali bi želeli živeti v takem sistemu itd. Ta vprašanja bi postavili, da bi začeli dijaki razmišljati in podajati konstruktivne kritike oz. mnenja. Osebno mislim, da bi se debata tu lep razvila.
Torej projekt Venus smo predelali in zato se lotimo monetarnega sistema ( tu zopet lahko zavrtimo kakšen res kratek odsek Zeitgeista ali pa kakšen drug res kratek filmček oz. izsek ). Po filmčku zopet razvijemo debato. Tukaj bi jaz predvsem izpostavljal današnji sistem (, ker bodo dobili občutek, da je res pokvarjen do dna ) in nekako vmes hvalil sistem, ki ga mi želimo. Mislim, da bi lahko predstavili tudi Google, kot zgled nekega dobrega, izvirnega predvsem pa racionalnega delodajalca. Pokazali bi jim delovna mesta Googla (kdor si tega še ni ogledal naj si to nujno pogleda) in njihov način maksimalne produktivnosti zaposlenih ( resno delo kombinirajo z igrami, spanjem, počivanjem in raznimi drugimi aktivnostmi ). To bi jim pokazali med samo debato, da jih nekako usmerjamo.
Na koncu bi na hitro ponovili vse povedano ( iz naše strani ), razdelili ankete ( zelo pomembna stvar ), ponudili DVD-je z vsemi filmi, informacijami itd. Razdelili še letake in karkoli imamo od tega materiala.
*Projekt lahko na vsakem predavanju zamenjamo (naredimo 2,3,4 različne verzije in jih menjamo).
Za vse nasvete oz. mnenja lahko pišete, kar na forum ali pa direktno meni na kristjan1412@gmail.com
Lep pozdrav