Project BOINC

Project BOINC

PrispevekNapisal/a Tengo » 19 Feb 2011, 15:15

Slika

Project BOINC je projekt zeigeist Movementa, ki si prizadeva ustvariti najzmogljivejši super-računalnik sploh. Ideja je, da bi vsak uporabnik presežek zmogljivosti svojega računalnika doniral v sistem BOINC, ki bi ga zaposlil z obdelovanjem informacij za znanstvene projekte. Meni je ideja dost kul, sem bil zraven pri par podobnih zadevah, ampak do zdaj je zmeraj bilo tako, da si prispeval kompletno mašino, naprimer čez noč, ko je ne uporabljaš. BOINC pa teče kot Low Priority aplikacija, povsem v ozadju in po mojih izkušnjah popolnoma nič ne moti ostalih procesov računalnika.

The Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC) is a volunteer grid computing system that uses your computer to solve problems. There are different projects on the network currently in development, such as ‘distributedDataMining’ which is a future project that will help research machine learning, which can help us in forming a resource based economy.
By downloading BOINC and attaching to the project aqua@home we can speed up research in quantum computing. If large-scale quantum computers can be built, they will be able to solve problems much faster than any current computers. This will help in improving the central computer of the cybernated city systems and computers generally.
We hope to get as many of the half a million members using their computers to help speed up research in this project. We want to produce the largest team with the most credit which will help gain recognition in the scientific research community and help us to become a highly respected organization. We hope to be able to build a relationship with D-Wave Systems, the company behind this project, so that they can help us build the central computer of the cybernated city systems when the time comes to build the first city.

Project BOINC Site

How does this project help The Zeitgeist Movement?
Simply put, supercomputers always get into the news! Having ‘The Zeitgeist Movement’ team rivalling today’s supercomputers will get us seriously noticed as an organization in the mainstream news.

Other benefits are:
• We get to help scientific research advance
• We get to help speed up research in Quantum Computing, which will
revolutionize computer science.
• We help build a name for ourselves as a helpful group
• It’s a great way to show people the collaborative power of the
movement
• We gain notice by the research community as a group that helps
• Hopefully those in the research community will want to learn more about
what this "Zeitgeist Movement" is all about
• We get to build a relationship with the scientists at the company
behind this project; they have the technological knowledge to help us build
a central computer for the cities systems.

We have already reached 5th place in team rankings after starting out at 350th place!

For More information on this project and how you can help, cilick here.


LP, Rok
Tengo
 
Prispevki: 11
Pridružen: 11 Dec 2010, 00:07

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a _Mitto_ » 19 Feb 2011, 23:16

Huh, še nekaj novega izvedel!!
Podobno ima Gentoo linux za prevajanje kode (če imaš več računalnikov z gentoojem, ti ostali lahko prevajajajo za kodo za periferijo računalnika, kateremu je koda manenjena - sališ se komplicirano, ja :D )

Najboljše da delček moči svojga strežnika oddam za njih. Sam imam ful počasno upload linijo (je bolj za lastne potrebe). A je sploh smiselno, če nisi na optiki?
e-študij.si - Prosti študentski zapiski, sodeluj tudi TI. Literatura za vsakogar.
wlan slovenija - Odprto mesh brezžično omrežje slovenije.
Uporabniški avatar
_Mitto_
Koordinator goriške regije
 
Prispevki: 246
Pridružen: 27 Jan 2011, 02:13
Lokacija: Vipava

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a tojezanas » 21 Feb 2011, 15:07

Vprašanje za vaju....

Kakšen vpliv ima to na osebni comp. (moj)

Je zato kaj počasnejši ali pa lahko celo kaj boljše?

???? :oops:
Uporabniški avatar
tojezanas
 
Prispevki: 165
Pridružen: 03 Jun 2010, 15:42

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a Racio » 21 Feb 2011, 16:11

Ni neke opazne razlike pri meni, če samo surfam po netu. Če pa kej špilaš al pa kej pol se pa itak preneha računat ker dela na low priority. ;)
Racio
 
Prispevki: 6
Pridružen: 28 Jan 2011, 17:40

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a Simona Knavs » 21 Feb 2011, 17:22

Pozdrav,

sem prejela ta mail in sem se priključila, čeprav se spoznam skoraj nič na vseskupaj. Opažam, da mi ventilator precej intenzivneje dela. Res je, da mi je ta vikend rač. malenkostno štrikal, kot da ima veliko za početi - preklikavanja in zapiranja, so bila precej počasnejša. Ne morem pa trditi, da je to nujno zaradi tega. Sem se pa vprašala, če se to pozna na porabi elektrike, ker sem v podnajemu in nimam kakega merilca na škatli (ali kaj takega sploh obstaja?) nimam dostopa zares do te informacije.

Si še izmenjamo izkušnje :) Lp Simona
Simona Knavs
 
Prispevki: 3
Pridružen: 21 Feb 2011, 17:11

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a Tengo » 21 Feb 2011, 20:34

Pomojem ne, če pa porabi že kej več je pa pomojem tudi zanemarljivo.
Tengo
 
Prispevki: 11
Pridružen: 11 Dec 2010, 00:07

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a _Mitto_ » 22 Feb 2011, 01:49

Ja, dokumentacija je - kot se za odprtokodne sisteme in sploh za univerzo spodobi - odlična.
Potrebujem tole: http://boinc.berkeley.edu/wiki/Installi ... _on_Gentoo in poročam kako se bo obneslo.
e-študij.si - Prosti študentski zapiski, sodeluj tudi TI. Literatura za vsakogar.
wlan slovenija - Odprto mesh brezžično omrežje slovenije.
Uporabniški avatar
_Mitto_
Koordinator goriške regije
 
Prispevki: 246
Pridružen: 27 Jan 2011, 02:13
Lokacija: Vipava

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a Mitja » 22 Feb 2011, 13:32

Simona Knavs je napisal/a:Opažam, da mi ventilator precej intenzivneje dela. Res je, da mi je ta vikend rač. malenkostno štrikal, kot da ima veliko za početi - preklikavanja in zapiranja, so bila precej počasnejša. Ne morem pa trditi, da je to nujno zaradi tega. Sem se pa vprašala, če se to pozna na porabi elektrike, ker sem v podnajemu in nimam kakega merilca na škatli (ali kaj takega sploh obstaja?) nimam dostopa zares do te informacije.


Jaz se ne bi strinjal, da se ne pozna na elektriki; ne vem sicer kak procesor imas, ampak za nekaj 10W se po mojem ze pozna.. Iz istega razloga (vec porabe -> vec toplote) se tudi ventilator bolj trudi..

Malo poglej po nastavitvah, vsaj na Linuxu se da nastavit stvari tako, da dela Boinc samo kadar ti ne (torej, kadar racunalnik 'caka'), ali pa samo ob nekaterih urah, ali pa se kaj :)

_Mitto_ je napisal/a:Sam imam ful počasno upload linijo (je bolj za lastne potrebe). A je sploh smiselno, če nisi na optiki?

Je - prenasanja podatkov je pri Boinc projektih tipicno relativno malo (nekaj 100k na enoto dela, ta pa ponavadi traja vsaj nekaj ur, ce ne nekaj dni; vse pa je odvisno od projekta)
Mitja
 
Prispevki: 7
Pridružen: 20 Mar 2010, 20:39

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a Mitch » 22 Feb 2011, 16:14

Pozdrav

Vsaka aplikacija ki dela v ozadju zmanjšuje sposobnost pc-ja s tem pa logično raste temperatura v računalniku posledično pa začne ventilator hitrje in glasneje delat,ker hoče ohladit pc na optimalno temperaturo.... Je res če ne delaš kakšnih hudo zakompliciranih stvari(grafika,igrice,programiranje)se to ne bi smelo poznati na zmogljivosti..Danes so osebni računalniki že skoraj vsi narejeni tako da imajo 2+ ventilatorja ki zraven prisilno hladita pc,za lap tope pa je to čisto druga zgodba ker imajo samo en ventilator+ to da ljudje lap tope postavljajo na delovno površino brez vsake podloge,hladilnika ...,ki bi pustila zraku da kroži.... Da naredim povzetek ;) stvar je super zamišljena in ne požre toliko rama da bi lahko škodovalo računalniku;)

lp
Knowledge speaks, but wisdom listens.
Jimi Hendrix
Mitch
Koordinator gorenjske regije
 
Prispevki: 17
Pridružen: 22 Feb 2011, 01:42

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a tojezanas » 22 Feb 2011, 21:48

Hvala za odgovore...

Moj čarovnalnik je sicer ta trenutek kaput. Sem se pa že pogovarjal s Samotom, da bi mi ga malo pogledal in bi morda nanj tudi jaz kasneje dal linux.
Uporabniški avatar
tojezanas
 
Prispevki: 165
Pridružen: 03 Jun 2010, 15:42

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a KickTheCan » 23 Feb 2011, 12:19

Meni se MacBook zelo segreva ko mi laufa boinc (beri za en crap urejeno odvajanje toplote pri teh prenosnikih).

Iz tega razloga sem v nastavitvah boinca nastavil, da uporablja le 50% procesorja. Glede na to, da imam 24/7 prižgan računalnik bom kljub polovični izkoristvi zmogljivosti nekaj prispeval :)

Drugače pa upload ne igra tukaj neke velike vloge, boinc prenese neke fragmente, jih sporcesira in pošlje nazaj. Osebno imam obični 1M internet, pa mi dela super... Časovno procesiranje traja najdlje. Tako, da tudi če imaš dial-up povezavo ni panike,
KickTheCan
 
Prispevki: 33
Pridružen: 23 Feb 2011, 12:08

Re: Project BOINC

PrispevekNapisal/a gkemperle » 26 Feb 2011, 00:44

Jz uporabljam tale BOINC že več kot eno leto in se mi je na World Community Grid nabralo kar nekaj kolajn :D

Stvar je super, se mi ne zdi, da bi kaj dosti obremenjevala delovanje ostalih aplikacij, ker teče kot lowest priority. Edino, kadar sem kodiral video zapis, ki vedno porabi 100%, je tekel počasneje ali najzahtevnejše igre, ki pa se jih pa zadnje cajte tako ne dotaknem. Zato pa ma spodaj v pladnju priročno opcijo dremež ;)

Poraba elektrike je zelo odvisna. Sam BOINC-u dovoljujem, da ob nedejavnosti uporablja tudi GPU (grafični procesor), ki pa ni tko švoh in zna pokurit precej (kakih 100W) ...

Internet je praktično neobremenjen ... Vsaka naloga se opravlje kake 2/3 ure, potem pa pošlje nazaj nekaj 100kB na projekt. Nič praktično.

Sem se pridružu tudi tej Zeitgeist ekipi (http://aqua.dwavesys.com/team_display.php?teamid=1213) in hrček Rajko melje še zanjo :D Mi gre pa na jetra, ko stalno opominja, da bi rajše delal s 4-jedrnim procesorjem ... c,c,c ...
gkemperle
 
Prispevki: 7
Pridružen: 19 Feb 2011, 15:24


Vrni se na Projekti

Kdo je prisoten

Po forumu brskajo: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron