In sicer začel sem razmišljati: Elektromotor deluje na principu ustvarjanja interakcije magnetnih sil, ki posledično naredijo vrtenje. Sodobnejše oblike elektromagnetov so ustvarile vrtenje tako da so elektromagnet nadomestili z naravnim magnetom, vendar pa še vedno je bila potrebna eletrična energija, da je pognala motor via magnetne žice.
Torej, kaj če pa vse elektromagnetne komponente nadomestimo s trajnimi magneti?
Ko gledam na youtubu ne morem brez tega, da nebi bil presenečen kake poskuse nekateri delajo z overunity:
Vendar pa čeprav so to dokaj pogumni poskusi pri generiranju elektrike, jim manjka en fundamentalen člen pri njihovem uspehu: inteligentna razporeditev magnetov na delovnem kolesu. Do sedaj nobenemu ni uspelo razporediti magnetne člene tako da vzgon pri magnetni sili nima kam pobegnit.
Tako pa se je meni porajala ta ideja:

Rdeče puščice predstavljajo silo, ki jo interakcije med magneti ustvarjajo. Kot vidite je zaradi postavljanja magnetov pravokotno na (navidezno) premico, ki teče skozi sredico ustvarila silo, ki vrti magnet v eno smer in je vedno večja od sile, ki bi ga vrtela v nasprotno smer, saj so predstavljeni poli vrtenja v eno smer vedno bližji od tistih, ki bi povzročili vrtenje v nasprotno smer. Prezapleteno? Sploh ne, samo sliko si poglejte.
Jaz sem razumno prepričan, da bi delovalo. Magnete sem že naročil. Bomo videli...
Z tem uspelim poskusum bi lahko doma vsak zgradil veliko enoto za generiranje elektrike. Ali je to začetek pogube elektro podjetij?