On se hvali po videu da ima "unikaten" postopek za pridobivanje plina, ki ga je patentiral, rekel pa je da je 100x težje kot pa v resnici je, ježešnate no!
Kaj sem v bistvu jaz naredil:
Navrtal sem pokrov od kozarca za vlaganje s tremi luknjami - eno večjo 2 manjši. V manjši luknjici sem potisnil gumo, da nimajo žice kaega kontakta preko pokrova. V večjo luknjico sem napeljal cevko in zatesnil vse luknje z termo (črnim) silikonom.
Potem sem vzel 0,5 flašo od fruca in tam zvrstal še 2 luknji v pokrov za 2 cevki. Eno cevko sem izpeljal iz kozarca za vlaganje v flašo za fruc, drugo cevko pa iz flaše za fruc. Kupil sem en ventil za pnevmatike in mu glavo 3/4 odšraufal in ga pritrdil na cevko (diza). Vse skupaj sem na koncu še zatesnil z silikonom.
V kozarcu je bla slana voda, v flaši z frucom pa destilirana voda za filter. Cevka iz kozarca je morala biti speljana čisto do dna, za izhod plina iz cevk pa so ostale cevi vile na vrhu kozarca in flaše. Žice so bile navite v špiralo po kozarcu.
Vse skupaj sem priklopil na več ali manj prazen skuter akumulator da ni vse skupaj vtrgalo zaradi prevelike generacije plina in VOILA!
Instant HHO torch - the junkman way! Oksidacija ja pač by-produkt elektrolize, lahko si kupite tud zlate žice (mislim da te nebodo oksidirale), menim pa vsake tolko časa malo obrisat žico in kasneje malo menjat ni nič hudega - vzdrževanje pač...
Aja pa cevke so ble zračne cevke iz akvarij shopa.Morda sem sem bil nenatančen če sem rekel da "si kurim", lahko pa bi si kuril po želji z zgoraj omenjenim postopkom. To sem pač v srednji šoli mel, tega je 6 let nazaj, ko sem delal referat za kemijo o elektrolizi z praktičnim poskusom, nekaj časa je blo zabavno kamenje kurit dokler se ni ali stopilo ali pa svetilo, takrat pa nisem imel pametne uporabe za to stvar. Moram pa se vam zahvaliti da ste me spomnili, saj si lahko danes "prener" naredim. Detonacija rubidija pa ni daleč nazaj - kakšne 3 mesece, to je po mojih pojmih praktično včeraj, saj je bil to "memorabilen" dogodek.